2015年10月12日月曜日

焙炒温度と時間による比較実験

皆さんお久しぶりです!

最近の私はというと、毎日カカオ豆のことを考えています

というのは、最近ローストの機械が変わり、以前の機械と同じ温度と時間でローストすると…まさかの味が全然違うんです!!!!

家庭用のオーブンからコンベクションオーブンに変わり、ローストの威力が強すぎたようです…

また一からやり直しです。
そこで!どうせなら、それぞれのカカオ豆が一番美味しさを引き出せる温度と時間を見つけよう!!ということで、
カカオ豆を少しずつ時間や温度を変えてロースト→匂い、味を確認→記録を繰り返している毎日を過ごしています

 
 
ローストのマッチングを行っていると、すごい発見がいっぱいあるんです!
たった、10℃、1分違うだけで味が変わってくるんです。
たった1分と思っていても、カカオ豆にしてみれば、大事な1分なんでしょうね
 
 
 
こんなにカカオ豆たちを並べるとどれがいいのか本当に悩みます…(笑)
 
毎日が感動と新たな発見の連続で、チョコレートを作る上でカカオ豆のローストは本当に奥深いとつくづく思います。
 
 
チョコレートの味がどんな味になったのかは是非、皆さんの舌でお楽しみください
 
管理栄養士 合林
 
 


Everyone Long time no see!
Recent I am thinking of cacao beans every day
Because, roast machine changes recently, when you roast at the same temperature and time with the previous machine ... rainy day taste is different do at all! ! ! !
Change from the oven for the home to a convection oven, it seems the power of the roast was too strong ...
In addition, it is again from scratch.
So! And try to find the temperature and time that each of the cocoa beans is put out to attract the best taste! ! With that said, we spent every day by changing the cocoa beans a little time and temperature are repeated confirmation recording roast smell, the taste

If you are doing a roast of matching, it's amazing discovery is full!
Only, 10 ℃, come taste has changed in only different one minute.
Even if you thought only one minute, and if you want to do it on the cacao beans, I guess a one-minute important
You trouble really so whether Which good to arrange the cacao beans us ... (Lol)
A series of daily excitement and new discoveries, roasted cocoa beans in making chocolate I think really deep and really.
Come do the taste of chocolate has become any taste, please enjoy your tongue

Registered dietitian Goubayashi



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