2015年10月23日金曜日

cocoa townがついに到着!!

皆さんお久しぶりです

皆さんにご報告がいくつかあります!!

一つ目は、新たにコンチングの機械(cocoa town)がやっと私たちの元へやってきてくれました。


写真で見ると大きさが分かりにくいですが…(笑)
実際に見ると・・・ホントに大きい!!
石臼を持ち上げるだけでも一苦労。。。
これから毎日筋トレの日々です(笑)

 

今は試運転を兼ねたチョコレートの試作中(回し始めて約3時間)です!!
さすがに試作中といっても20kgのチョコレートを使っています…
チョコレートをすり潰すゴリゴリという音が部屋中に響いています(笑)
どのようなチョコレートになったのかは、また詳しくお話しします
 
二つ目は、以前に紹介したローストのマッチングが無事全て終了したので、実際に調節した温度と時間でチョコレートを作っています。
カカオニブの量も、ローストのマッチングの時よりも遥かに多かったのでうまくいくのか心配していましたが、現在5種類中3種類成功中です
課題だったベトナムも無事成功しました!!!
 
三つ目は、チョコレートの風味をより引き立てるためにローストからコンチングまでの工程を全て1日で行う作業を始めました。
出来上がりのチョコレートは想像していたものとは比べ物にならないくらいの味や香りに仕上がっています
 
これからも、もっと美味しいチョコレートができるように改良を重ねていきます
 
 
 
管理栄養士 合林
 
Contact everyone is after a long time
There is pleased to report some to you! !
The first one, a new conching machine (cocoa town) gave me finally come to our original.
While Looking at the photo is difficult to understand the magnitude ... (Lol)
The large ... really When actually see! !
Hard time just lift the millstone. . .
Is now day-to-day daily muscle training (Lol)
Now is in trial production of chocolate, which also serves as the commissioning and (turning beginning about 3 hours)! !
Even to say that in truly prototype uses a chocolate of 20kg ...
Sound of grinding the chocolate has sounded in the room(Lol)
To what kind of became the chocolate, also provides a detailed talk about it

Second, because the roast of matching that was introduced previously has been completed successfully all, we make a chocolate actually adjust the temperature and time.
The amount of cocoa nibs also, I've been worried about what goes well because it was much more often than when the roast of matching, is currently three types of success in five
Challenge was the Vietnam were also safely success! ! !

The third, began the task of performing the process from the roast in order to bring out more the flavor of the chocolate to conching at all one day.
From those ready to serve chocolate I had imagined and finished with taste and aroma of much no comparison
We will constantly evolving as the future can be more delicious chocolate


Registered dietitian Goubayashi

 

0 件のコメント:

コメントを投稿