2015年9月21日月曜日

ガーナ産チョコレート製作開始!!

やっとこの日が…来ました。
試作を繰り返してようやく今日ガーナ産のチョコレートを本格的に作り始めます!!

本当にこの日が来るのが待ち遠しかった…

立花商店さんからガーナ産のカカオ豆15キロが到着したので、さっそくローストしました。
15キロにもなるとこの量…さすがに多い(笑)



テーブルいっぱいにカカオ豆たちが並んでいます…

 
 
こんなに多いローストとなるとさすがに1・2時間じゃ終わらず8時間もかかりました…。。。

8時間の間ずっとカカオ豆の袋やロースト中オーブンを開けると、すぐにカカオの匂いがふぁっと香ってくるんです!!!
私は1番ガーナの匂いが好きなので、ローストも嫌にならず楽しく8時間を過ごせました♪
この匂いを嗅げるのはBean to Barの特権ですね♪
皆さんにも是非この匂いを体験して頂けるように体験ツアー(仮名)も考案中です。

…さあ、ローストが終わると次は豆剥きです。
今からローストした豆を剥いていきますよ~。
1日1キロ目標に頑張ります!!(笑)


管理栄養士 合林
 

Finally this day ... I came.Finally by repeating the trial today and started making a full-scale chocolate production in Ghana! !I really was looking forward to this day will come.Since cocoa beans 15 kg of Ghana production has arrived from Tachibana shop san, I was immediately roasted.It also becomes this amount ... indeed greater to 15 kg.(Lol)Cocoa beans we have lined up to full table ...... It took eight hours not end 's 1 and 2 hours indeed when it comes to so many roast. . .Opening the throughout the bag and roast oven of cocoa beans during the 8 hours, I come quickly smell of cocoa ! ! !Because I like the smell of the No. 1 Ghana ♪ that roast was also able to spend a fun 8 hours not to hateIt smells this is a privileged of Bean to Bar ♪Experience Tour to Come as able to experience this smell to everyone (a pseudonym) is being also devised.... Now, the next when the roast is finished is peeled beans.We will peeled roasted beans from now.I will do my best to 1 kg Goal 1 day! !(Lol)

Registered dietitian Goubayashi


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